ALL

HUR VÅGAR JAG BÖRJA PRATA OM DET SOM GÖR ONT?

ATT BÖRJA PRATA OM DET SOM GÖR ONT
Maybelline vill hjälpa till att minska stigmatiseringen kring psykisk hälsa och tillhandahåller olika tillvägagångssätt som gör det lättare att navigera i samtal om ämnet. Det kan även kännas svårt att söka hjälp, vilket kräver mer öppenhet och stöd i det offentliga rummet. Många lider i ensamhet, känner ett lågt självvärde och känner ångest. Det är inte ovanligt att inte känna sig trygg eller bekväm med att prata med familj, vänner eller någon annan vuxen. Vi vill därför göra vårt bästa för att stå med dig i detta. 

Finns det någon i din närhet du litar på? Kanske känns det okej att prata med någon, kanske är det då också lättare om du får gå en promenad eller att ni sitter bredvid varandra istället för mitt emot? Kanske är det lättare för dig att skriva. Gör det som passar dig. Det finns inget rätt och fel. 
se-logo-2

Behöver du prata med någon?

'' Tilia finns här för dig som är ung och behöver någon som lyssnar.
Tilia är en ideell organisation för ungas psykiska hälsa. Vi finns här för dig som är ung/ung vuxen och som behöver någon som lyssnar. I Tilia-chatten kan du som är ung/ung vuxen och behöver stöd chatta online med oss. Vi berättar inte vidare det du berättar för oss, om du inte själv vill det. Du kan vara anonym om du vill. Du kan också maila oss på  [email protected] 

Ska du som vuxen prata med en ung person?

Våga lyssna på den unga. Detta innebär att du lyssnar utan att komma med råd, lösningar och tips direkt. Utan lyssna på den unga, försök förstå dennes situation. Ställ gärna följdfrågor, visa att du är nyfiken och att du bryr dig. Den unga är inte ett problem, men kanske bär på en utmaning. Tänker därför på att du inte ska lösa personen, utan finnas där för att stötta i utmaningen, genom att vara närvarande och lyssna. Tillåt tystnad, våga fråga hur den vill bli bemött och våga säga att du inte har svaret, men kanske att du kan kolla upp det om den behöver det. ''

TILIA FINNS HÄR FÖR DIG SOM ÄR UNG OCH BEHÖVER NÅGON SOM LYSSNAR.

FÅ HJÄLP HÄR

Hoppsan, det ser ut som att du inte har loggat in! Vänligen logga in eller skapa ett nytt konto. Or skapa ett nytt konto.