ALL

DET ÄR OK ATT PRIORITERA DIG SJÄLV

Tillåt dig att rå om dig själv. Det är inte fel. Du är inte egoistisk.
 1. maybelline-brave-together-model1 (1)

  PÅMINN DIG SJÄLV

  Du har ett värde oavsett vad du presterar. Oavsett vem du är. Du är alltid värdefull.  2. practiceselfcare-image-border2

  PRATA MED NÅGON

  Du behöver inte bära allt själv. På teamtilia.se finns medmänskligt stöd från andra unga vuxna som vill finnas för dig och lyssna till dig och det du bär på just nu. Oavsett om du har färdiga ord för det eller om du inte vet hur du ska uttrycka dig. Vi gör det tillsammans.

 3. SE_influencer_2_800x800

  VI ÄR FLER

  Även om det känns som att du är ensam. Har du upplevt en svår känsla har minst 1000 till personer gjort de. Det gör inte att din smärta blir mindre. Men du är inte ensam om att upplevt just din känsla. På teamtilia.se kan du läsa mer om andras tankar, känslor och erfarenheter av när livet skaver.

 4. practiceselfcare-image-border1

  VERKTYG FÖR ATT ARBETA MED DIN SJÄLVKÄNSLA

  Tilia har stödgrupper i självkänsla. Ett egenskrivet material kallat BeYou som är framtaget tillsammans med unga. I grupperna pratar vi om teman som prestationsångest, relationer och ideal.

 5. maybelline-brave-together-model3 (1)

  HJÄLP NÅGON ANNAN

  Volontärarbete hjälper inte bara mottagaren, det kan även bli en positiv förändring för den som bidrar med sin tid. Studier har visat att när vi hjälper någon annan så lyfter det vårt humör, sänker vår stressnivå och motverkar depression.  Se om du kan hitta en organisation som intresserar dig, eller ta med dig en vän.

 6. mny-brave-together-image-frame3

  NÄR DU JOBBAR MED DIG SJÄLV

  Var snäll med dig själv!
  Ibland kan det kännas som att en har en ond och en god liten filur på sin axel. En djävul och ängel. Ljus och mörker. Eller som att en röst är lite mer hård och arg än den andra lite snällare. För många tar den onda, mörka, arga djävulen alldeles för stor plats. Just därför är det lättare sagt än gjort att bara börja ”tänka snälla tankar.&rdquo Tänk om du skulle bygga ett hus och samtidigt sparkade på det, rev i plankorna. Samtidigt som du försökte få det rakt och stabilt skulle dessa sparkar förmodligen leda till motsatsen. Grunden skulle inte bli särskilt bra lagd och huset skulle svaja. Spikarna skulle förmodligen inte sitta så bra om du drog och slet samtidigt som du försökte få stabilitet. Självkänsla kommer vara ett bra verktyg till att minska självkritik. Du kommer med tiden få verktyg på verktyg. Även om det inte känns bra, gör du ändå något bra. Bara genom att läsa det du läser nu och försöka. När du fortsätter göra bra, kommer tillslut känslan hänga med. För det är faktiskt så, att vad du väljer att göra, hänger ihop med känslan du känner. Hur du tänker, påverkar också. Ha tålamod!

 7. maybelline-brave-together-model2 (1)

  TANKAR, KÄNSLOR OCH VAD DU GÖR

  Nu när du nu ska börja arbeta med dig själv är det bra att ha vetskap om att dessa tre tankar, känslor och vad du gör, påverkar varandra. Dina känslor påverkar vad du gör och hur du tänker, dina tankar påverkar hur du känner och vad du sedan gör. Vad du gör påverkar hur du känner och tänker. Om känslorna tar över innan en hinner tänka efter och vara rationell, kan det leda till att en blir begränsad. Att lite mer medvetet tänka på sina känslor som uppstår inför olika saker gör att de lättare går att förändra. Det här betyder inte att du måste springa runt och ”tänka positivt” inför allt du gör och att det leder till att du sedan blir lycklig för all framtid. Snarare kan det få dig att bli chef över känslorna, så de inte tar över dig.

DELA DIN HISTORIA

ALL

Dela ditt budskap via #bravetogether. Här kan du ta del av andras erfarenheter och berättelser, dela din egen och hjälpa till med att sätta fokus på psykisk hälsa tillsamman med @Maybelline och #BRAVETOGETHER på Instagram.

Hoppsan, det ser ut som att du inte har loggat in! Vänligen logga in eller skapa ett nytt konto. Or skapa ett nytt konto.