ANSIKTSMAKEUP – GRUNDERNA

VAD ÄR ICKE-KOMEDOGEN MAKEUP?

MAKEUP SOM INTE TÄPPER IGEN PORERNA


Du kanske har sett termen ”icke-komedogen” på en makeup- eller hudvårdsförpackning. Kanske visste du inte vad det betydde. Och kanske sökte du på det på nätet och hittade denna artikel. Välkommen hit!

VAD BETYDER ICKE-KOMEDOGEN?

Ordet ”komedon” syftar på en igentäppt por, det vill säga en framtida finne. Produkter med märkningen "icke-komedogen" har en formula som inte irriterar huden och inte ger upphov till akne. Det är dock viktigt att nämna att det inte finns några standardkriterier för märkningen ”icke-komedogen”, så tänk på att alla produkter med märkningen inte är likadana. Om du är orolig över utslag och fet hy ska du titta efter produkter som är både oljefria och icke-komedogena. Och även om det oftast är foundations och concealers som är icke-komedogena kan även annan ansiktsmakeup, till exempel fixeringspuder och bronzers, också ingå i denna porvänliga kategori!

VÅR BÄSTA ICKE-KOMEDOGENA FOUNDATION: FIT ME FOUNDATION

Denna matterande foundation döljer porerna, rodnader och skavanker samtidigt som den ger en naturlig finish.


Fit Me-produkter

VÅR BÄSTA ICKE-KOMEDOGENA CONCEALER:INSTANT AGE REWIND CONCEALER

Prova en concealer som återfuktar och ger en stålande, naturlig look. Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Concealer är en concealer för mörka ringar under ögonen samt märken på huden i en behaglig, flytande, vegansk* formula med medium täckningsgrad. *Inga ingredienser av animaliskt ursprung


Produkt liggande Instant Anti Age Eraser

VÅR BÄSTA ICKE-KOMEDOGENA CONCEALER: SUPERSTAY CONCEALER

Denna lätta concealerformula ger full täckning och är ett riktigt kraftpaket, men samtidigt otroligt skonsam mot huden. Den är dermatologiskt lämplig för känslig hy och innehåller varken olja eller parfym. Dessutom är den vattenfast, färgar inte av sig, kladdar inte, och så håller den i upp till 24 timmar.


produkt superstay concealer liggande