SKÖNHETSKNEP:

Undvik att makeupen blir kakig

Kakig makeup är inte så sött som det låter. Det kan förstöra en hel look. Även några av de bästa makeupartisterna frågar sig då och då varför deras makeup ser kakig ut. Enkelt uttryckt handlar det inte om hur många produkter du använder, utan hur du använder dem. Läs vidare för att få fem av våra bästa tips och säg hedå till din kakiga makeup en gång för alla!
 1. 1. UNDVIK ÖGONEN

  När det gäller att få den där perfekta looken finns det en gyllene regel att tänka på: applicera bara foundation på kinderna, utkanten av ansiktet och i T-zonen, och undvik att applicera foundation under ögonen. De flesta av oss brukar applicera concealer under ögonen, så om du först applicerar ett lager foundation får du i slutänden bara ett extra, överflödigt lager som kan få din makeup att se tjock och kakig ut.

 2. 2. "BAKA BAKA LITEN KAKA"

  Använd den här fiffiga tekniken, som kallas ”baking” eller ”cooking”, och applicera (lite) concealer på området under ögonen. Låt den sitta i några minuter. Det ger den lite extra tid att smälta in i huden, gör den mer effektiv, ger bättre täckning och förhindrar att den försvinner in i makeupsvampen eller -borsten när du börjar blanda.

  Maybelline New York, Instant Anti Age Eraser Concealer
 3. 3. VÄRM UPP PRODUKTERNA PÅ HANDEN

  Varför ser min foundation kakig ut? Om du använder en flytande foundation är ett bra knep att först applicera den på handryggen. På så sätt kan du värma upp produkten, göra den mer flytande och därmed enklare att blanda, så att den smälter in bättre i huden och inte blir kakig. Ta produkten från handen med antingen en beauty-blender eller en fluffig borste och dutta försiktigt på huden för en sömlös finish.

 4. 4. ANVÄND RÄTT FOUNDATION FÖR DIN HUDTYP

  Vill du ha sådan där Instafilter-finish? Då måste du använda rätt foundation för din hudtyp. Om du har fet till normal hy är SuperStay 24H Hybrid Powder Foundation och Fit Me! Matte + Poreless Liquid Foundation perfekta alternativ, eftersom de absorberar överflödig talg och motverkar kakig makeup. Personer som har torr hy bör välja en återfuktande foundation som förser huden med fukt hela dagen, till exempel Maybelline Fit Me! Luminous + Smooth Foundation. Se också till att använda rätt foundationnyans! Testa vår Foundation Finder så hittar du den bästa nyansen och produkten för dig med några få klick.

  Maybelline Fit Me Matte + Poreless Foundation
 5. 5. NYCKELN TILL FRAMGÅNG

  Vårt bästa knep för att undvika kakig makeup är att använda en sminksvamp när du applicerar din setting spray. Applicera först ett pressat puder, till exempel Fit Me Matte + Poreless Powder , för att jämna ut porer och dämpa glans. Sedan kan du ge din look en retuscherad finish genom att försiktigt spreja Lasting Fix Makeup Setting Spray på en sminksvamp och klappa in i huden.