Så här uppnår du en felfri look

Hemligheten bakom en mjuk och matt makeuplook, Super Stay 24H Hybrid Powder-Foundation är Maybellines senaste superhjälte. Den är fantastisk på alla hudtyper och har en hybridformula som är svett- och vattenresistent, vilket gör att den smälter in i huden och ger upp till 24 timmars medium till full täckning. Oavsett om du vill prova en ny superresistent puderfoundation eller bara letar efter tips och knep för hur du applicerar puderfoundation så har du kommit till rätt ställe!
 1. STEG #1 - FÖRBEREDELSE

  Som med alla foundations är det ett måste att förbereda huden innan man applicerar sin makeup, och det är ännu viktigare när man använder puderfoundation. När huden är ordentligt rengjord och återfuktad kommer denna puderfoundation från Maybelline att fästa bättre på huden och ge medium till full täckning som håller länge. Låt fuktkrämen gå in i huden i några minuter innan du går vidare till nästa steg.

 2. STEG #2 – CONCEALER

  Till skillnad från en flytande foundation är det bäst att applicera en concealer på området runt ögonen och på eventuella ojämnheter INNAN du applicerar Super Stay puderfoundation. Om du applicerar stora mängder concealer ovanpå din puderfoundation bildas klumpar som ger en ojämn hudton. 


  Proffstips: Täck din concealer med ett transparent puder för att få mer av en airbrush-effekt.

 3. STEG #3 - APPLICERA PUDERFOUNDATION

  Nu till momentet du har väntat på: hur man applicerar en puderfoundation. Beroende på vilken finish du vill ha kan du använda antingen en puderborste eller den medföljande svampen. Välj svampapplikatorn för mer täckning eller en borste för mer naturlig finish. Dutta borsten eller svampen i pudret och skaka av eventuellt överflöd innan du applicerar produkten i ansiktet. Applicera inte för mycket av produkten på en gång. Lägg istället på lite i taget och fördela produkten på huden tills hela ansiktet är täckt. Använd sedan en mindre, fluffig borste eller håll dig till svampen och applicera lite mer puder på de områden som du vill täcka mer. Avsluta med att applicera en puderbaserad bronzer och/eller rouge. Undvik krämprodukter eftersom det gör att pudret rör på sig vilket ger en finish som inte ser naturlig ut.

  Maybelline Super Stay Activewear Foundation
 4. STEG #4 – SETTING SPRAY

  Även om det inte är lika nödvändigt som för en flytande foundation, så är det ett fantastiskt knep att spraya ansiktet med setting spray för att ge looken bättre stadga och samtidigt ge lite lyster åt en matt finish.