ANSIKTSMAKEUP – GRUNDERNA

HITTA EN CONCEALERNYANS SOM PASSAR DIN HUDTON

TIPS FRÅN MAKEUPARTISTEN GRACE LEE


Alla kan råka ut för det. Du med. Du står där med en alldeles för ljus concealer som på något sätt får de mörka ringarna under ögonen att se värre ut. Eller med den där konstigt persikofärgade eller alldeles för mörka concealern som liksom får finnen att ropa ”Hej allihop, kolla på mig!” För så är det. Om du använder fel concealer kan det bli riktigt fel. Och nästan alltid när det blir fel beror det på att du har fel nyans för din hudton.


Det är viktigt att poängtera att syftet med en concealer inte är att jämna ut hudtonen. Många concealers är heltäckande och syns lätt om du använder dem på det sättet. Jämna först ut hudtonen med din foundation och använd sedan concealern för att täcka orenheter och mörka ringar.

Så här hittar du rätt concealer för din hudton

Hitta rätt produkt.

Enligt skönhetsexperter bör alla ha två nyanser av concealer i sin arsenal: en ljusare och en mörkare. Eftersom huden dagligen utsätts för solljus ändas hudtonen en aning hela tiden. Makeupartister brukar använda flera nyanser av concealer för olika effekt.

 

HUR HITTAR JAG EN CONCEALERNYANS SOM DÖLJER UTSLAG OCH ORENHETER?

Maybellines makeupartist Grace Lee rekommenderar att du använder ”en något mörkare concealer när du vill dölja utslag och finnar. Använd sedan en ljusare concealer eller en concealer som matchar din hudton och blanda dem.”


Kvinna applicerar Instant Age Rewind nedanför läpparna

HITTA EN CONCEALERNYANS FÖR RINGAR UNDER ÖGONEN

Välj en foundation i en nyans ljusare än din hudton för att dölja mörka ringar under ögonen.


Kvinna applicerar Instant Age Rewind under ögonen

HUR HITTAR JAG EN CONCEALERNYANS FÖR CONTOURING?

För contouring ska du välja en concealernyans som är 1–2 nyanser ljusare eller mörkare än den foundationnyans som matchar din hudton.

”Om du vill använda concealer som en highlighter applicerar du helt enkelt den ljusare concealernyansen där du vill ha hightlights”, säger Lee. ”Det kan till exempel vara på kindbenen, under ögonbrynet, mitt på pannan, på näsryggen eller på hakan. Det är också vanligt att göra skrattrynkorna ljusare. Om man applicerar en ljusare concealer på skrattrynkorna blir de mindre framstående.” Instant Age Rewind Eraser Dark Circles Concealer Treatment är vårt förstahandsval för detta.

Kvinna applicerar Instant Age Rewind på kindbenet

HUR VÄLJER JAG CONCEALERNYANS PÅ NÄTET?

Det smidigaste sättet att välja concealernyans på nätet är att använda verktyget Foundation Shade Finder. Det rekommenderar en perfekt nyans av både foundation och concealer som baseras på din hudton och underton.