CONCEALER – GRUNDERNA

En concealer är en av de mest mångsidiga makeupprodukterna eftersom den kan kamouflera ringar under ögonen, dölja finnar och ge ansiktet lyster och kontur. Den här guiden är allt du behöver för att lära dig grundläggande concealertekniker.
 1. VÄLJ CONCEALERNYANSER

  Börja med att välja dina concealernyanser. Om du har ringar under ögonen ska du välja en concealer som är en nyans ljusare än din hudton för att göra området ljusare. För akne och rodnad är det bättre med en nyans som matchar din hudton.

  Maybelline Fit Me Concealer
 2. KOM IGÅNG

  Börja med att lägga på foundation innan du tar concealer. På så sätt behövs en mindre mängd concealer, vilket ger en mer naturlig look och ett jämnare resultat utan veck.

  Maybelline Fit Me Matte + Poreless Foundation
 3. APPLICERING

  Lägg concealer i sneda streck som formar en triangel under ögat. Spetsen ska peka ned mot kinden. Använd inte för mycket produkt, då skapar du bara veck. Jämna ut och blanda strecken genom att försiktigt dutta med ringfingret, en concealerborste eller en fuktig makeupsvamp.

  Maybelline New York, Instant Anti Age Eraser Concealer
 4. FIXERING

  Fixera concealern genom att försiktigt applicera en liten mängd transparent puder (för mycket puder kan skapa veck).

 5. RODNAD

  Vid rodnad kan du applicera små mängder concealer där det behövs (t.ex. på näsvingarna). Blanda genom att klappa försiktigt med ringfingret, en concealerborste eller en fuktig makeupsvamp.

 6. PUNKTKORRIGERING

  Om du vill täcka över en finne börjar du med att applicera en liten mängd concealer, bara tillräckligt för att täcka finnen och eventuell rodnad runt om. Ta inte för mycket. Då syns finnen bara tydligare. Dutta sedan försiktigt in concealern med fingret eller en liten borste.

  Maybelline New York, Instant Anti Age Eraser Concealer