MAYBELLINE / L'ORÉAL SVERIGE AB

INTEGRITETSPOLICY

L'Oréals ambition är att vara en exemplarisk företagsmedborgare för att göra världen till en vackrare plats. Vi lägger stort värde på ärlighet och klarhet och vi är fast beslutna att bygga ett starkt och varaktigt förhållande med våra konsumenter baserat på förtroende och ömsesidig nytta. En del av detta åtagande innebär att säkerställa och respektera din integritet och dina val. Att respektera din integritet är viktigt för oss. Därför ställer vi ut "Vårt integritetslöfte" och vår fullständiga integritetspolicy nedan.

Denna integritetspolicy kan uppdateras från tid till annan, Du bör därför se till att du regelbundet tar del av den senaste versionen av denna policy Senast vi ändrade vår integritetspolicy var i oktober 2019.

 

VÅRT INTEGRITETSLÖFTE

1.     Vi respekterar din integritet och dina val.

2.     Vi ser till att integritet och säkerhet är integrerad i allt vi gör.

3.     Vi skickar inte marknadsföringskommunikation om du inte har bett oss. Du kan ändra dig när som helst.

4.     Vi erbjuder aldrig eller säljer dina uppgifter.

5.     Vi är fast beslutna att hålla dina uppgifter säkra. Detta inkluderar att endast arbeta med betrodda partners.

6.     Vi är hängivna att vara öppna och transparanta med hur vi använder dina uppgifter.

7.     Vi använder inte dina uppgifter på sätt som vi inte har berättat om.

8.     Vi respekterar dina rättigheter och försöker alltid att tillgodose dina önskemål så långt det är möjligt, i linje med vårt eget juridiska och operativa ansvar.

För mer information om vår integritetspraxis, anger vi nedan vilka typer av personuppgifter vi kan få direkt från dig eller från din interaktion med oss, hur vi kan använda det, vem vi kan dela det med, hur vi skyddar det och förvarar det säkert och dina rättigheter kring dina personuppgifter. Självklart kan alla situationer inte vara tillämpliga på dig. Denna integritetspolicy ger dig en översikt över alla möjliga situationer där vi kan komma att interagera tillsammans.

Ju mer du interagerar med oss, desto mer låter du oss att lära känna dig, vilket gör att vi kan erbjuda dig mer skräddarsydda tjänster.

När du delar personuppgifter med oss eller när vi samlar in personuppgifter om dig använder vi den i enlighet med denna policy. Läs noga igenom denna information och vår. Frågor och Svar-sida (om någon). Om du har några frågor eller funderingar över dina personuppgifter, vänligen kontakta oss.

 

VAD HITTAR DU I DENNA INTEGRITETSPOLICY?

Vilka är vi?

Vad är personuppgifter?

Vilka uppgifter samlar vi från dig och hur använder vi det?

Hur samlar vi in eller tar emot dina uppgifter?

Automatiserad beslutsfattande

Profilering

Vem får tillgång till dina personuppgifter?

Var lagras dina personuppgifter?

Hur länge behåller vi dina personuppgifter?

Är mina personuppgifter säkra?

Länkar till tredje parts webbsidor och social inloggning

Sociala medier och användargenererat innehåll

Dina rättigheter och val

Kontakt

 

 

 

 

VILKA VI ÄR

L’Oréal Sverige AB ansvarar för de personuppgifter du delar med oss. När vi säger "L'Oréal", "oss", "vår" eller "vi", är det, det vi refererar till. L'Oréal Sverige AB är "personuppgiftsansvarige" i enlighet med tillämpliga dataskyddslagar.

L’Oréal Sverige AB
Org. nr 556048-3314
Box 15 222, 167 15

Bromma, Sverige

 

NORDIC DATA PROTECTION OFFICER / DATASKYDDSOMBUD

L’Oréal Danmark A/S

Havneholmen 25

1561 København V

Denmark

E-mail: [email protected]

 

VAD ÄR PERSONUPPGIFTER?

 

Med "personuppgifter" avses information eller delar av information som kan identifiera dig antingen direkt (t.ex. ditt namn) eller indirekt (t.ex. genom pseudonymiserade uppgifter som ett unikt ID-nummer). Det innebär att personuppgifter innehåller saker som e-postadresser / hemadresser / mobiltelefoner, användarnamn, profilbilder, personliga preferenser och shoppingvanor, användargenererat innehåll, ekonomisk information och välfärdsinformation. Det kan också innehålla unika numeriska identifierare som datorns IP-adress eller din mobila enhets MAC-adress, såväl som cookies.

 

VILKA UPPGIFTER SAMLAR VI FRÅN DIG OCH HUR ANVÄNDER VI DET?

 

L'Oréal anser att du, konsumenten, är kärnan i vad vi gör. Vi älskar att höra från dig, lära känna dig och skapa och leverera produkter som du gillar. Och vi vet att många av er älskar att prata med oss. På grund av detta finns det många sätt du kan komma att dela med dig av dina personuppgifter och vi kan därmed komma att samla in dessa uppgifter.

 

Hur samlar vi in eller tar emot dina uppgifter?

 

Vi kan komma att samla in eller ta emot uppgifter från dig via våra webbsidor, formulär, appar, enheter, L'Oréal-produkter eller varumärken sidor på sociala medier eller på annat sätt. Ibland tillhandahåller du det direkt till oss (t.ex. när du skapar ett konto, när du kontaktar oss, när du köper från våra webbsidor/appar eller butiker/skönhetssalonger), ibland samlar vi in (t.ex. använder cookies för att förstå hur du använder våra webbsidor/appar) eller ibland tar vi emot dina uppgifter från tredje parter, inklusive andra bolag inom L'Oréal-koncernen.

När vi samlar in uppgifter anger vi de obligatoriska fälten med asterisker där sådana uppgifter är nödvändiga för oss att:

-       Utföra vårt kontrakt med dig (t.ex. för att leverera de produkter du har köpt på våra webbsidor/ appar);

-       Ge dig den tjänst du har bett om (t.ex. för att tillhandahålla nyhetsbrev); eller

-       Uppfylla lagliga krav (t.ex. fakturering).

Om du inte tillhandahåller uppgifterna som är markerade med en asterisk kan det påverka vår förmåga att tillhandahålla produkter och tjänster.

Vi presenterar ytterligare detaljer i tabellen nedan och förklarar:

1)     Under vilken interaktion kan dina uppgifter lämnas eller samlas in? I denna kolumn förklaras vilken aktivitet eller situation du är involverad i när vi använder eller samlar in dina uppgifter. Till exempel, om du köper, anmäler dig till att få nyhetsbrev eller surfar på en webbsida/app.

2)     Vilka personuppgifter får vi direkt från dig eller som följer av din interaktion med oss? Denna kolumn förklarar vilka typer av uppgifter vi kan samla om dig beroende på situationen.

3)     Hur och varför kan vi använda det? I den här kolumnen förklaras vad vi kan göra med dina uppgifter och syftet med att samla in informationen.

4)     Vad är den rättsliga grunden för att använda dina personuppgifter? Den här kolumnen förklarar anledningen till att vi får använda dina uppgifter.

Beroende på vilket syfte uppgifterna används för kan den rättsliga grunden för behandlingen av dina uppgifter vara:

  • Ditt samtycke
  • Vårt berättigade intresse, som kan vara:

§   Förbättring av våra produkter och tjänster: mer specifikt våra affärsintressen för att hjälpa oss att bättre förstå dina behov och förväntningar och därmed förbättra våra tjänster, webbsidor/appar/enheter, produkter och varumärken för våra konsumenters fördelar.

§   Bedrägeribekämpning: för att säkerställa betalningen är fullständig och fri från bedrägeri och missbruk.

§   Säkra våra verktyg: att hålla verktyg som används av dig (våra webbsidor/appar/ enheter) säkra och att de fungerar korrekt och ständigt förbättras.

  • Prestation av ett kontrakt: mer specifikt för att utföra de tjänster du efterfrågar
  • Juridiska skäl där behandling krävs enligt lag.
Hoppsan, det ser ut som att du inte har loggat in! Vänligen logga in eller skapa ett nytt konto. Or skapa ett nytt konto.